Šta je airbrush?

  • Airbrush je najnovija tehnika potamnjivanja koze lica i tela pomoću koje dobijamo taman ten za samo par minuta i sto je najvažnije od svega ovaj postupak tamnjenja ne šteti kozi i samom zdravlju u opste, mogu ga koristiti čak i trudnice. Airbrush je hit u svetu, zamenio je sve ostale tehnike tamnjenja koze koje loše utiču da zdravlje i izazivaju razne bolesti koze. 

Kakvi se preparati koriste za potamnjivanje? 

  • Preparat koji mi koristimo je na bazi bilja, organski i ne šteti našem zdravlju. Ne sadrži alergene, alkohol, ulja ni paraben. Nas preparat poseduje EcoCert sertifikat. Potpuno je bezbedan za uporebu. Imamo 3 nijanse: 1 Havajsku, 2 Karipsku, i 3 Brazilsku. Svaka od ovih nijansi može biti svetlija, srednja i tamnija. Boja se prima isključivo na osnovu našeg pigmenta i zbog toga je efekat potpuno prirodan, kao da ste se upravo vratili sa nekog tropskog ostrva. Preparat je namenjen svim tipovim koze, čak i onima koji nikada nisu uspeli da pocrne na suncu. Hidrira kožu i daje joj blistav sjaj.

Kako se pripremiti za tretman?

  • Da bi ten izgledao besprekorno lepo i blistavo nakon tretmana, ali i da bi  duze trajao i ravnomerno se skinuo, najbitnija je priprema za tretman. Pre svakog tretmana kožu treba temeljno očistiti, najbolje pilingom (piling može biti prirodan – homemade ili kupovni, ima ga u svim parfimerijama i drogerijama, kao  i apotekama). Takodje pre samog tretmana ne treba stavljati ništa od kozmetike, mleko za telo, kreme,šminku, stik, dezodorans, parfem… Treba obuci tamniju, komotniju odecu. Depilaciju ne treba raditi na dan tretmana.

Kakav je postupak?

  • Tretman se radi u vesu, kupaćem kostimu ili bez ičega na sebi ( kako bismo izbegli bele tragove od vesa) Airbrush aparatom rasprskujemo hladnu paru ravnomerno po kozi. Osecaj je osvezavajuc i prijatan. Preparat mirise na kokos. Tretman traje 10 minuta, preplanulost je vidljiva odmah, ali se boja razvija narednih par sati.  Prvih sat vremena nakon tretmana se ne preporučuje preterana aktivnost i znojenje kako bi se boja nesmetano, ravnomerno razvila. Nakon par sati sledi obavezno tuširanje. U zavisnosti od toga koliko zelimo da potamnimo toliko dugo ostavimo preparat da deluje. Za najsvetlju nijansu treba isprati preparat 2 sata nakon tretmana, za srednju nijansu preplanulosti nakon 4 sata i za najtamniju nijansu 6 sati nakon tretmana.

Koliko traje boja?

  • Koliko će trajati zavisi od same koze, ali i od pripreme za tretman i održavanja tena nakon potamnjivanja. Najmanje 7 dana, ali može trajati i par nedelja. Airbrush se koristi kada nam je taman ten potreban za neku specijalnu priliku, vencanja, mature, rodjendane i slično. Nije predvidjeno da traje dugo. Ali devojke i žene koje vole airbrush i stalno ga koriste umeju da održe ten i par nedelja.

Da li ostaju tragovi boje na odeci?

  • Samo treba ravnomerno isprati preparat nakon tretmana (mlaka voda i slab mlaz), nakon toga boju ne možemo obrisati. Ukoliko nam je odeca pretesna, boja može malo ostati na unutrašnjosti rubova, ali to nije ništa neobično, jer smo već navikli da se tako ponaša i boja s’mora koju prirodno dobijemo.

Kako se održava ten?

  • Najbitnije je blago se ophoditi prema tenu, jer se boja nalazi na površinskom sliku koze. Takodje, lagano tapkanje peskirom nakon tuširanja, ali i redovno korištenje mleka za telo u umerenim količinama. Depilaciju ne treba raditi dok imamo airbrush boju. 

Da li preparat ima zaštitni faktor i da li se možemo sunčati ako na sebi imamo airbrush ten?

  •   Airbrush preparat nam ne radi pripremu za sunčanje, već moramo koristiti zaštitni faktor koji inače koristimo kada se izlažemo suncu. Zbog štetnosti UV zraka, boravak na suncu u najtoplijem delu dana treba izbrgavati.  U koliko zelimo da se sunčamo, dobijamo boju ispod airbrush tena. Prelazak iz airbrush boje u prirodnu preplanulost od sunca je skoro neprimjetna i zbog toga sve vise devojaka/žena radi tretman pre polaska na more, jer izbegnemo onu “neprijatnost” prvih par dana kada smo potpuno beli.